Bruslíme v Rosicích – 5. A

Bruslíme v Rosicích

Každým rokem se v průběhu ledna a února vydávají paní učitelky 1.stupně s dětmi na ledovou plochu. Ve čtvrtek 15.1. spolu bruslily na stadionu čtyři třídy – 1. C, 3. ročníky a žáci 5. A. Všichni žáci si vyzkoušeli své bruslařské dovednosti. Někteří stanuli na bruslích poprvé. Nenechali se odradit pády. Trénovali skluz s oporou židliček, které jsou u ledu k dispozici.

S radostí jsme si užívali zimních radovánek na ledové ploše. Zkušenější měli ve středu stadionu rozestavěné kužely. Překážková dráha sloužila ke zpestření jízdy po obvodu velké ledové plochy.

Tentokrát jsme měli výjimečnou možnost bruslit pod vedením pana ředitele. Přijel se na nás podívat. Neodolal! Nazul brusle a strávil s námi nakonec celou lekci přímo na ledu.

Poděkování patří také panu Kožnarovi. Přijel za námi, pomáhal nám s nazouváním dětí do bruslí a průběžnými úpravami bruslařské obuvi. Zabruslil si s námi také.

Venkovní počasí zatím zimním radovánkám a bruslení příliš nepřeje. Před námi je ještě jedna jízda do Rosic. Všichni se na ni těšíme.

                                                                              Mgr. Jarmila Loudová