Na kole na dopravní výchovu, 4.A

Dopravní výchova v Oslavanech

V pátek 20.5. jsme jeli na dopravní výchovu do Oslavan. Domluvili jsme se, že tam pojedeme na kolech. Tak jsme jeli na kolech po cyklostezce až do Oslavan. Když jsme dojeli, čekal nás dopravní test a poté jízda podle předpisů a jízda zručnosti. V testu jsem měl nula chyb. Na konci jsem dostal průkaz cyklisty. Byl to skvělý výlet!

Vítek Ďatko

Dopravní výchova

Jeli jsme po cyklostezce na kole do Oslavan. Navštívili jsme v ZŠ dopravní hřiště. Nejdříve jsme se tam prošli, pak se psal test. Muselo se jezdit podle pravidel. Byl to super den.

Pavlík Haičman

Dopravní výchova Oslavany

Dne 20.5. jsme jeli na kole do Oslavan. Začalo to tak, že jsme měli sraz v 7.30hod. u školy. Je škoda, že nejel Dan a Honza, mohli si to také užít. Ale zpátky k tématu, všichni se seřadili po dvou, byly tam 2 maminky, jedna od Ivanky a druhá od Marka. Šli jsme kousek pěšky – ulicí Ostřihom. Potom jsme nasedli na kola a jeli jsme přes cyklostezku do Oslavan. Já a Vika jsme jely vedle sebe. Cestou mi Kačka Ž. řekla, že mám vyfouklé zadní kolo, tak jsme všichni zabrzdili a maminka od Ivanky to zkontrolovala a řekla, že na tom kole můžu jet dál. Tak jsme jeli dál. Nakonec jsme v pořádku dorazili do Oslavan. Na dopravním hřišti byla paní učitelka, se kterou jsme se setkali už na podzim. Ještě před testem jsme se prošli venku, abychom si vše zopakovali, potom jsme šli do školy a tam jsme napsali test. Pak jsme opět šli na dopravní hřiště a zkusili jsme jezdit a neporušovat u toho předpisy. Také jsme si vyzkoušeli jízdu zručnosti, ale moc nám to nešlo. (Pozn.pí.uč. To si nemyslím, žáci se velice snažili, byli šikovní a místní paní učitelky –  pracovnice DDM Oslavany je velice chválily. Jako jedni z mála tříd, získali všichni řidičák pro cyklisty napoprvé. Všicni splnili max. počet trestných bodů do 5 a to stejné u dodržování předpisů při jízdě na dopravním hřišti při poslední hře.)  Zpět do školy jsme jeli opět přes cyklostezku. Po příjezdu ke škole jsme šli na oběd nebo rovnou domů.

Greta Davtjanová

Závěrem bych chtěla poděkovat všem rodičům, kteří zajistili svým dětem plně funkční kolo a helmu a také dvěma ochotným maminkám, které nás celý den doprovázely a bez kterých by tato akce také nemohla proběhnout. Díky disciplinovanosti žáků a krásnému počasi (s malou přeháňkou) jsme si výlet na kolech užili všichni a bez úrazu.

Mgr. Eva Ruschková