Veselé chobotničky, 3. B

Veselé chobotničky

Máme rádi zvířata, ale některá jsou v reálu hodně odpudivá. Když jsme si prohlíželi záběry ze dna moří a viděli jsme reálné chobotnice, bylo nám úzko. Takoví živočichové plavou v hlubinách moří i poblíž pláží? Mnozí nevěřícně kroutili hlavou. Řekli jsme si o nich základní informace. Největší strach v nás vyvolávala krakatice obrovská. Tento hlavonožec je velmi strašidelný i pro ty nejotrlejší žáky.

Malba menších druhů chobotnic však neměla vystihovat jejich skutečnou podobu. Ba právě naopak! Vzpomněli jsme si na chobotničky ze seriálu Chobotnice z II. patra. Byly vyrobené z plastelíny, roztomilé. Byly skutečnými kamarády pro všechny děti, protože dokázaly pobavit a rozesmát.

Přesně takové jsme chtěli mít naše namalované chobotničky. Malovali jsme je temperovými barvami. Chapadla jsme nahradili krepovým papírem, dolepovali jsme je k malému tělíčku. Na hlavu jsme chobotničkám místo mušliček posadili klobouky různých tvarů. Pestré byly i jejich oči, nosánky a další detaily. Upravili jsme si je tak, abychom se jich nebáli. V takové podobě bychom se s nimi na pobřeží klidně setkali.

                                                                                                            Mgr. Jarmila Loudová