Betlém a sněhové radovánky 4.A

Snímek 001

Vycházka do kaple Nejsvětější Trojice (Vítek)

Ve středu jsme šli se třídou do kaple Svaté Trojice, abychom se podívali na betlém. Zároveň jsme se domluvili, že po prohlédnutí betlému si půjdeme hrát ve sněhu. Betlém měl pohyblivé postavy. Byl krásný! Potom proběhla pořádná koulovačka.

 

Zimní procházka (Franta)

První týden v lednu jsme šli se třídou místo tělocviku na procházku. Šli jsme do kapličky Svaté Trojice podívat se na betlém. Byl vyřezán ze dřeva. Nejvíce se mi líbilo mlýnské kolo, kde tekla voda. Protože napadl sníh, tak jsme se koulovali. Kluci bojovali proti holkám a vyhráli. Procházka se mi líbila.

 

Kostel Nejsvětější Trojice (Kuba)

Ve středu jsme šli do kostela Svaté Trojice se podívat na betlém. Jak jsme se podívali, začala koulovačka. Kluci proti holkám. Klučičí tým se jmenoval Křižáci a holčičí tým Vločky. Jak se skončilo, rozhodlo se, že zvítězili kluci a šlo se zpátky do školy. Betlém se mi hodně líbil a koulovačku jsem si užil.

 

Kostelík Svaté Trojice (Mareček)

Dnes (6.1.)  jsme byli se třídou v kostelíku Svaté Trojice, viděli jsme tam betlém. Betlém byl vyrobený ze dřeva. Velice se nám tam líbilo. Potom jsme si všichni užili sněhu. Byla to taková zimní procházka.

 

Cesta do kostela Nejsvětější Trojice (Kačka Ž.)

Ve středu jsme se šli se třídou podívat na betlém. V betlémě se pohybovalo pár postaviček. Byl tam potůček, který tekl do mlýnského kola, vypadalo to doopravdy krásně, jako živé. Po prohlídce betléma jsme si hráli venku. Postavili jsme si hradby a koulovali jsme se proti klukům a nakonec jsme byli všichni proti všem. A po cestě do školy jsme si zpívali: 22 čuníků jdou, v řadě za sebou… Bylo to nádherné.

 

Vycházka ke kostelíku Nejsvětější Trojice (Kačka H.)

Ve středu 6.ledna jsme se byli podívat v kostelíku Nejsvětější Trojice na betlém. Byl krásný a nejvíc se mi líbilo, že byl pohyblivý. Po prohlídce betlému jsme si šli hrát ven do sněhu. Dokázali jsme postavit i malého sněhuláčka. Nakonec jsme se koulovali a šli jsme zpátky do školy.

 

Kaple Nejsvětější Trojice (Lucka)

Včera 6.ledna jsme byli u kaple Svaté Trojice. Byl tam vyřezávaný betlém. Líbilo se mi tam. Já, Lili a Viky jsme stavěly sněhuláka. Pak jsme si zakoulovali a šli jsme do školy. Moc mě to bavilo!

 

Kostelík Svaté Trojice (Marcelka)

Včera 6.ledna jsem byla se třídou v kostelíku Svaté Trojice. Vevnitř byl betlém, na něm se mi nejvíc líbil nápad se zrcadlem a malé mlýnské kolo. Venku jsme si potom stavěli ze sněhu různé věci. Potom jsme holky vs. kluci uspořádali koulovačku. Všichni jsme měli potom mokré věci, ale i tak se mi to moc líbilo.