Elixír života 4.A

V hodinách vlastivědy jsme už došli do 16.století, kdy vládl v českých zemích císař Rudolf II. Habsburský, který věřil v astrologii a alchymii. Věda za tohoto panovníka zaznamenala velký rozkvět. Učenci se snažili objevit kámen mudrců, který by proměňoval kovy ve zlato a rovněž by dokázal vyrobit elixír života, který by omlazoval, uzdravoval, či dokonce sloužil k dosažení nesmrtelnosti.
My jsme se pokusili zaznamenat recepty našich vymyšlených elixírů. Každý si vymyslel svůj speciální elixír. Určitě je ale vařit nezkoušejte!! Když si je přečtete, tak by se vám měl ale prodloužit život, alespoň o pár minut, jako nám, když jsme si recepty ve třídě četli… Smích přece život také prodlužuje! :o)

Elixír mládí (Kačka H.)

Ingredience: kapka medu nočních včel, vepřové křídlo (bez peří!), jedno ježčí vejce (i se skořápkou), 2 kapří stehýnka, 1 muchomůrka sbíraná za úplňku, list mandragory, 1 nebo 2 paprsky slunce, 3 chlupy z vlka od Karkulky, devátou nožku z chlupatého pavouka, 1 brzda z hlemýždě.
Pomůcky: kotlík, hmoždíř, stoletý cedník a vařečka.
Postup: V hmoždíři rozdrtíme všechny suché ingredience. Nasypeme do kotlíku a zalijeme odvarem z muchomůrky a pomalu zahříváme. Podle hustoty přihodíme 1 až 2 sluneční paprsky. Až bude vřít, přihodíme vepřové křídlo a kapří stehýnka. Přecedíme přes stoletý cedník, přisladíme medem. Nakonec to nejdůležitější: brzda z hlemýždě!
Účinky: Denně doušek elixíru zaručí nekonečné mládí!

 

Recept na elixír života (Ivanka)

Potřebné věci: 3kočičí fousky, 5l vody, 9 muších nožiček, 300g cukru, 900g nasekaných jablek, tajná přísada (meloun), kotlík, malou lžičku, naběračku.
Postup: Do kotlíku dejte vodu, pak dejte cukr a nasekaná jablka a promíchejte. Pak přimíchejte kočičí fousky a muší nožičky a vařte 3 hodiny na ohni. Nakonec dejte tajnou přísadu.
Účinky: Prvně budete zelení, pak duhoví. Pak budete usínat. Usnete na 2 hodiny a pak budete žít 1 000 000 let.
Pozor! Když se předávkujete, proměníte se v duši a pak si vás sebere ďábel.

 

Elixír života (Dan)

Přísady a postup: Červené barvivo, to zalít horkou vodou a zamíchat, lahvička paralenu, 20g kofeinu, lžička medu a coca coly, mentosku, kapka krve a rychle zavřít lahvičku.
Nesmí být v teple! Neohřívat, nebo exploduje! Nechat ve stínu!
Účinky: Stačí 1 lžička 1 hodinu po posledním pití a 1 minutu se vám bude motat hlava.

 

Elixír zdraví –  uzdraví každou nemoc (Johanka)

Ingredience: Žabí hlen, pavoučí nožičky, hadí kůži, živou vodu a heřmánek.
Postup: Prvně nalijeme do hrnce živou vodu a necháme vařit  10 minut, potom tam dáme 5 pavoučích nožiček, a pak hadí kůži a nakonec heřmánek. Pak to necháme vařit ještě alespoň 5 minut a elixír života je hotov.

Elixír retardovanosti (Lili)

Pozor, je to vymyšlené, otrávíte se!!

Nachystáme si: mísu, myší ocásky, strouhátko, žabí hlen, metlu, lahvičku se špuntem, nehty vašeho sourozence, prošlé věci 2 a půl roku, nůž a vodu z kanálu.
Postup: Nachystáme si mísu a dáme tam žabí hlen, potom si vezmeme myší ocásky a nožem je rozsekáme na kousky (1 ocásek dáme stranou). Metlou vše energicky promícháme. Dáme tam nehty a vodu z kanálu a zamícháme. Přistrouháme zbylý ocásek. A ještě nakonec přidáme prošlé věci, ale musí být prošlé 2 a půl roku! Vše zamícháme a dáme do lahve a zavřeme. Nápoj je připraven k pití. Pozor nepijte, budete retardovaní!

 

Elixír života (Anička)

Suroviny: hrnek žabího slizu, hadí kůže, čtvrt hrnku šťávy z kaktusu, živá voda, 5kvítků růže, 3 celé hrnky krve Páně a kousek lví hřívy.
Postup: Do velké mísy si nalijeme 3 hrnky krve Páně, potom čtvrt hrnku šťávy z kaktusu, kousek lví hřívy, hrnek žabího slizu, živou vodu a zamícháme. Dále 5 kvítků růže, hadí kůži, zamícháme a dáme vařit na 8 hodin.
Upozornění: Po velké dávce (víc jak 3 hrnky) se dějí divné věci, např. modrá tělo, nos roste do 5 metrů…

 

Elixír retardovanosti (Valča)

Nastrouhaný myší ocásek, hadí jed, žabí hlen, shnilé jablko, elekřina, pavoučí nožičky, kousek skla, horká čokoláda s příchutí netopýra, kousek gumy, tuha do pera, inkoust, sim karta, kousek papíru a mořská sůl.
Upozornění: 3x za den (ráno, odpoledne, večer). Pozor, když se předávkujete, zemřete! (Nebojte, půjdu vám na pohřeb:o)

 

Recept na elixír života (Matouš)

Potřebné přísady: 1/2litru vody, 3 lžičky soli, lžíce písku, 3-5ks řas, pytlík pilin, trávu, trochu rozdroleného křemene, živou myš.
Jak ho vyrobit: Po celé nádobě rozprostřeme řasy a vylijeme vodu, dáme piliny, trávu, rozdrolený křemen, sůl a písek. Teď budeme provokovat myš, aby to zamíchala a nakonec ji zabijeme.

 

Elixír mládí (Deniska)

Co budete potřebovat: 3 misky, 1 mísu, 1 hrnek, 1 lžíce, 1 vařečka, 1 pytlík vanilkového cukru, 1kg třešní, 1 meloun (vodní),  mixér, 4 švestky, 5 nektarinek, 3 meruňky, 3 hrušky, 1kg jahod, 1kg malin, 1kg ostružin, šlehačku, 1kg borůvek, 1 nůž, 2 mrkve, 1 škrabku, 4 broskvičky, 1 kaki, jablečný džus, vodu, 10 kostek ledu, 1 červené jablko, 1 zelené jablko, 1 ananas, 1 kiwi.
Příprava lektvaru: Vše pořádně umyjte, nebo škrabkou oškrabte, nakrájejte a dáte do mixéru i s ledem. Mixujte 2-3 minuty a je hotovo.
Vedlejší účinky: Když se předávkujete, tak se z vás stane žába nebo něco horšího.

 

Elixír života (Honzík)

5 jablek, 3 mrkve, 6 brokolic, 1kg sýra, 2kg dusíku, 5kg oxidu uhličitého, sirup ze štíra a nejdůležitější je doufat, že se to povede!
Výroba: Všechno dáte do mísy a dáte péct na hodinu na 150 stupňů.
Účinek: léčí.
Dávka: půl litru denně. Jestli se předávkujete, z 80 procent můžete dostat infarkt.

 

Eliksír života (Marcelka)

50kg mouky, 3chlupy z koně, hrnec, půlka kapesníku, 9kg skořice, 5 listů z jabloně, 4třešně, 1 vršek plný vody, žvýkačka podle vaší chuti (pomeranč, jablko nebo meloun, urči chuť), 1 vlas toho, kdo chce mít prodloužený život, slina, toaletní papír, křída.

Toaletní papír a křídu rozmixovat, přidat kousek gumy a ostatní přísady, zamíchat a všechno nechat smažit na pánvi asi 20- 25minut. Až vytáhneme, necháme vychladnout, terpve pak můžeme jíst.
Účinky: Život se vám prodlouží o 50 let.
Pozor: Jestli se předávkuješ, dopadne to s tebou špatně!

 

Elixír smrti (Viky)

Potřebujeme: 2 žabí stehýnka, kousek duhy, 1 prošlý sýr, 5 muchomůrek.
Postup: Všechno postupně naházíme do hrnce a pak zamícháme, za 5 minut to máme hotové.
Účinky: Hned vás to zabije.

 

Elixír krásy (Greta)

Co budeme potřebovat: velkou lžíci, středně velkou mísu, tácek na krájení, ostrý nůž, okurku, rajče, hrníček vody, cukr dle vaší chuti, bílý jogurt, smetana a trošku soli.
Postup:  Vezmeme si mísu a do ní dáme 1hrníček vody, cukr, bílý jogurt, smetanu, sůl a vše smícháme. Na tácku si nakrájíme rajče a okurku a přimícháme to do naší smíchané směsi a opět promícháme.
Jak dávkovat: elixír krásy dvakrát denně nanášet na pleť, dávkujeme po troškách, ráno a večer.

 

Elixír mládí (Fanda)

Suroviny: Skřetí slzy 0,5 l, žirafí flek, voda, kuřecí nožička, omeleta, coca cola 2l.
Vaření: Nachystáme si hrnec, nalijeme do něj coca colu, vodu a přidáme omeletu. Ostatní suroviny dáme taky do hrnce, zamícháme a necháme vařit 2 hodiny.Užíváme lžičku ráno a večer.
Pozor! Při předávkování se proměníme v mimino!!!

 

Elixír života- likér z černého bezu (Pavlík)

Bezinky, voda, mletá káva, vanilkový cukr a cukr krupice.
Bezinky povaříme s vodou 20 minut, scedíme a přidáme cukr, vanilkový cukr a trochu mleté kávy a ještě chvíli povaříme.
Užívá se denně 3 lžičky. Má omlazující účinky, je proti únavě a vyčerpání.

 

Elixír života (Lucka)

Suroviny: 3 banány, čtvrtku mrkve, půlku citrónu, plátek jablka, jakákoli barva jedlého barviva, mléko, tajná přísada (skořice).
Postup: V misce rozmačkáte banány, dáte je do sklenice a nalijete vlažné mléko, pak nasypte do sklenice barvivo, skořici, citrón a nastrouhejte mrkev. Promíchejte. Nakonec ozdobte plátkem jablka.