Třeťáci v planetáriu

Letos jsme se v prvouce zabývali vesmírem, proto jsme si naplánovali návštěvu planetária, kde nám měli říct víc… Jak to dopadlo, si můžete přečíst níže.  Každý třeťák napsal minimálně 5 vět o tom, co jsme v planetáriu zažili a viděli. Myslím, že se exkurze vydařila, i když počasí ráno tomu moc nenasvědčovalo, ale nakonec jsme nezmokli a odnesli jsme si plno zážitků, ale o tom už více děti :o)

 Snímek 066

Adam Dúrny, 3.B

V pátek 27.3. jsme se školou byli v planetáriu. Dozvěděl jsem se spoustu užitečných věcí, které budu někdy potřebovat. Bylo to tam moc hezké, celý program Astronaut byl poučný. Těším se, až příště zase pojedeme do planetária.

Eliška Enžlová, 3.B

Dne 27.3. jsme se školou jeli do planetária. Nejdříve jsme se převlékli a pak nakupovali suvenýry. Já jsem si koupila dalekohled mlhoviny. Pak naše třída přešla do sálu, kde byl jeden pán a ten nám všechno ukazoval a vysvětloval. Že třeba Velký vůz je Velká medvědice. Říkal, že kdybychom byli na Měsíci bez skafandru, tak bychom zmrzli. Ukázal nám osm planet např. Mars, Venuši, Jupiter, Zemi, Merkur, Saturn, Uran i Neptun. Doufám, že příští rok pojedeme zase a hlavně i paní učitelka. A to je konec zážitků z planetária.

Sysel Jan, 3 .B

V pátek jsme jeli na školní výlet do Brna do planetária. Na programu dne byl pořad Astronaut. Bylo to pro mě pozoruhodné. Vydali jsme se na průzkum vesmíru na palubě raketoplánu a prožili pár dní v těle astronauta. Také jsme pozorovali hvězdnou oblohu a viděli krásná souhvězdí. Výlet se mně moc líbil a těším se na další.

Kateřina Žaludová, 3.A

V pátek 27.3. jsme jeli do Brna do planetária. Jeli jsme tam autobusem. Je to obrovská budova s kulatou střechou. Seděli jsme v sále na sedadlech, která jsme si sklopili. Na stropě jsme viděli promítání hvězdné oblohy. Byl to úžasný pocit. Jako bych mezi těmi hvězdami poletovala. Na památku jsem si koupila kámen jménem Pyknit.

Nikola Kopuletý, 3.A

V pátek jsme jeli se školou do planetária. Byl tam kulatý kinosál. Promítali nám film o astronautech. Moc se mi líbil. Ještě se mi líbily difrakční brýle. Potom jsme jeli autobusem do školy.

Lili Procházková, 3.A

V planetáriu jsem se dozvěděla, že existuje 88 souhvězdí. Nelíbilo se mi, jak „velcí“ dávali ruce do světla, nebo svítili mobilem.  Byl tam malý obchod, ve kterém jsem si koupila světýlko, lupu a voskovky. Bylo to tam nádherné.

Matouš Drozd, 3.A

Ráno v 7.00hod. jsme vyjeli z Ivančic do planetária do Brna. Odložili jsme si věci v šatně a potom jsme si v obchůdku nakoupili suvenýry. Podívali jsme se na zajímavý film o astronautovi. Po příjezdu do školy jsme se učili jen 2 hodiny. Moc jsme si to všichni užili.