Vyjmenovaná slova po P

Nikola Fadrná, Marek Kincl

Jednou jeden netopýr měl velký pysk. Ten pysk se hodně třpytil. Měl za kamaráda slepýše, který měl rád pyl. Musel pykat, protože okusoval pýr. Ten netopýr byl hodně pyšný, hodně se pýřil a čepýřil. Byl hodně nevyzpytatelný. Bydlel v Solopyskách a měl tam přepychově zařízený byt. Jednou viděl krávu, která měla kopyta a hodně klopýtala. Říkal si, že kráva je lichokopytník.

 

Eliška Enžlová, Lucka Matoušková

Byl jednou pyšný netopýr, měl za kamaráda ptakopyska Peryho. A ten ptakopysk nosil na zádech pytel s pylem. Oba klopýtali, protože měli zničená kopyta. V noci nad jejich domem se třpytila hvězda a jejich město se jmenovalo Solopysky. Ráno šel netopýr vykopávat na zahradu pýr. Zpytoval u toho své svědomí a odpykával si svůj trest za to, že nešel do obchodu. Měl přezdívku lichokopytník a slepýš Pery měl přezdívku sudokopytník.

 

Jarda Magera, Verča Čížková

Jeden slepýš potkal netopýra. U místa setkání rostl pýr. Viděli kobylu s velkým pyskem. Slepýš měl pykat, ale utekl z vězení. Na statku byl kohout, co se čepýřil, netopýr se pyšnil a pýřil pýchou. Kobyla klopýtala jedním kopytem, kohout se pyšnil svým třpytivým ocasem. Kolem poletovalo chmýří. Kohout by měl zpytovat svědomí, kobyla se lekla včelaře, co nesl pytel pylu.

 

Matěj Sláma, Valérka Bučková

Byl jednou jeden slepýš, který byl pyšný. Jednou viděl, jak se něco zatřpytilo a šel k tomu blíž, ale začalo to utíkat. Běžel za tím až ke skále, kde sídlil netopýr, který měl veliký pysk. Zeptal se ho jestli neviděl něco se zatřpytit. Netopýr odpověděl že neviděl, ale slepýš mu nevěřil. Tak ho dal do pytle a přidal mu tam i pyl, kdyby měl hlad a ještě kopyto na hraní.Pak šel dál a uviděl pýr, který pykal a zpytoval svědomí. Slepýš se ho zeptal, proč pláče a on odpověděl, že klopýtl o kámen. Tak si ho vzal k sobě, ale poznal, že se pýří a čepýří. Proto ho dal do zahrady pykat s netopýrem v pytli.