Na závěr 1. pololetí jsme vzpomínali i na adventní čas ve 4. A

V závěrečné třídnické hodině jsme se ve vzpomínkách vraceli ke společným zážitkům. Nejvíce živé byly vzpomínky na adventní čas.

Jak jsme ho v naší třídě prožili?

  1. listopadu jsme po delší odmlce usedli zpět do školních lavic. Čekala už na nás vyzdobená třída. Nechyběl adventní věnec, nastrojený stromeček, betlém a adventní kalendář. Každý den jsme poctivě otevírali okénka v kalendáři. 1. prosince proběhlo vyhodnocení nejlepších sběračů naší třídy. 4. prosince si oblékla paní učitelka čertovský kostým. Nahrazovala tak klasickou formu nadílky v minulých letech. Rozdávala nám vlastnoručně vyrobené kornouty s nadílkou. Třída ukrývala řadu úkolů, propojovala všechny předměty. Všechna zadání měla jeden společný znak –  tematicky souvisela s Mikulášem. 7. prosince jsme se spojili s dětmi ze školy ve Sládkovičovu. Připravili jsme pro ně delší online veršované přání. Zapojili se všichni žáci 4. A včetně paní učitelky. Také Slováci pro nás měli krátké vánoční pásmo. 17. prosince provoněl naši hodinu čtení teplý čajíček. Uvařila nám ho paní učitelka a my jsme si ho během četby patřičně vychutnávali. 18. prosinec byl plný vánoční atmosféry. Ráno se ocitla naše třída v „novém kabátku“. Děti vítala prezentace s hudbou, jen za svitu svící a vánočního stromečku vstupovaly do naší třídy. Celý den byl propojen tématem Vánoc. Projektový den byl završen rozdáváním dárků. Nechyběly tradice –  rozkrajovalo se jablko, pouštěly se lodičky. Závěrečné společné dopoledne minulého roku rychle uběhlo.

Naše cesty se rozešly. Všichni doufali, že se 4. ledna opět potkáme ve školních lavicích, ale  bohužel jsme se vraceli zpět k distanční výuce.

Těšíme se zpět mezi své kamarády. Vždyť i třídní kolektiv je prostředí, které je naším druhým domovem.

Ohlédnutí za společně strávenými chvílemi v průběhu prosince je pro nás plné hřejivých vzpomínek.

Mgr. Jarmila Loudová a kolektiv dětí 4. A