Leden u Dráčků

Po návratu z vánočních prázdnin jsme se opět vrátili mezi své kamarády ze školy. Jelikož byly na blátě, museli jsme si zimu připomenout svými výrobky.
Malovali jsme si, vyráběli hrníčky s horkými nápoji, sněhuláky, vločky, krasobruslařky, lyžaře a vše co k zimě patří.
Když nasněžilo, s velkým nadšením jsme se pustili do stavění sněhuláků. Radovánky nám zpříjemnilo i koulování. Vyřádili jsme se na sněhu než vše zase roztálo.
A protože máme rádi ptáčky, vyrobili jsme pro ně krmítka. Některé z nich jsme si vzali domů a pověsili v našem okolí na stromy a některé vystavili u nás v družině.
Náladu a radost ze sportu nám připomněla zimní olympiáda. Protože sníh roztál, soutěž se uskutečnila přímo v naší družině. Účastnila se jí dvě družstva a soutěžilo se v šesti disciplínách (koulovaná, běh na lyžích, skok na lyžích, biatlon, krasobruslení, jízda na snowboardu). Porota povzbuzovala a hodnotila jejich výkony.

Po ukončení všech disciplín bylo každé družstvo odměněno diplomem, medailí a ohodnoceni byli i nejlepší jednotlivci v každé kategorii. Porotci dostali malou odměnu za spravedlivé hodnocení celé soutěže.

Zažili jsme spolu spoustu zábavy a legrace. Všichni si tyto chvíle skvěle užili a mají zážitek z příjemně prožitých dní.

J. Jeklová, P. Havlíčková

Foto: J. Jeklová, P. Havlíčková