Budou z nás cyklisté 4. B

Víte, že děti od 10 let mohou jezdit samy po silnici? A nám už některým 10 let bylo a ostatním se to již blíží. Do teď jsme mohli na silnici pouze pod dohledem osoby starší než 15 let, ale teď, teď už budeme moct jezdit sami. Je to pro nás napínavý, ale hlavně odpovědný krok, protože nejde jen o zábavu, ale mnohdy by mohlo jít i o náš život. A tak neponecháme nic náhodě
a na své samostatné cestování silnicemi se dobře připravujeme.
Na podzim jsme se vypravili na dopravní hřiště v Oslavanech, kde jsme si vše mohli vyzkoušet v bezpečném provozu. Nejdříve jsme trasu s výkladem obešli pěšky, následoval výklad o pravidlech silničního provozu, značkách, křižovatkách, první pomoci,… doprovázený zajímavými videi. A pak jsme šli na to. Rozdělili jsme se na dvě skupiny. První skupina trénovala jízdu na dopravním hřišti podle značek a semaforů, druhá skupinka cvičila jízdu zručnosti.
Moc nás to bavilo a užili jsme si to.
Na jaře nás čeká ještě jedna návštěva dopravního hřiště, kdy svými znalostmi a dovednostmi prokážeme, že jsme již připraveni vyrazit na silnice bezpečně sami.
A do té doby nezapomeneme cvičit a trénovat jízdu i pravidla, protože nám nejde jen o to, získat průkaz cyklisty, ale hlavně se z cest vždy vrátit vpořádku.

Skorocyklisté ze 4. B