Vánoce – nejkrásnější svátky v roce, 4.A

Celý rok se těšíme na společné chvilky oslavy Vánoc. Čas rychle míjí, a tak se adventní čas vrátil dříve, než jsme se nadáli.

Ráno byla naše třída v „novém kabátku“. Děti měly lavice uspořádané do tvaru písmene U. Uprostřed byla připravená drobná tabule. Její součástí bylo vánoční cukroví, adventní věnec a další ozdobné prvky – svíčky, vánoční květiny.

V míse s vodou plavaly připravené lodičky, pouštěli jsme si koledy, na obrazovce nás virtuálně zahříval oheň v krbu.

Děti měly na tento den jediný úkol – přijít s dobrou náladou. Stromeček zářil celý den. Pod ním ráno ležela hromada dárečků. Část z nich tvořila tombola, ostatní byly pro konkrétní kamarády ze třídy. Několik tajemných velkých balíčků bylo určeno pro celý kolektiv třídy.

Nejprve jsme si vyzkoušeli některé vánoční zvyky. Pouštěli jsme lodičky, děvčata házela pantoflem a rozkrojili jsme si i jablíčko. Byla v něm hvězdička, což nás velmi potěšilo. Být zdravý a šťastný po celý nový rok chce každý z nás.

Zatímco se dětem uvařily připravené čaje, krátili si žáci chvilky čekání sledováním vánoční pohádky. Poté si vylosovali čísla k tombolovým dárečkům.

Následovalo rozbalování dárečků určených pro náš třídní kolektiv. Máme nyní dvě nové edukační hry ze série BRAINBOX – V KOSTCE. Budou žákům poskytovat nejen zábavu, ale zároveň budou upevňovat jejich vědomosti o České republice a přírodě. V dalších tajemných balíčcích byla pestrá škála knih různých žánrů, které si budou moci žáci o přestávkách číst. Nechyběl ani drobný dáreček- ozdobné desky – pro každého jednotlivce, který si všichni odnesli přímo domů.

Hodiny rychle plynuly. Konečně jsme přistoupili i k rozbalení dárečků pro naše kamarády. To bylo radosti!

Na závěr dne jsme si snědli naši třídní perníkovou chaloupku. Společně jsme odešli do šaten, odkud jsme mířili přímo do našich domovů. Nechybělo vzájemné vřelé loučení.

Před námi všemi je několik dnů rodinné pohody a odpočinku. Už nyní se však těšíme i na opětovné shledání v novém roce. Ve škole trávíme hodně času, je naším druhým domovem.

Do třídy 4.A v době adventu nahlédněte na fotografiích.

                                                                                                           Mgr. Jarmila Loudová