PODZIM U PRVŇÁČKŮ

Tak už jsme ve škole třetí měsíc. Co už všechno umíme? Čteme po slabikách slova i věty, sčítáme a odčítáme do šesti, umíme plno básniček i nových písniček, píšeme písmenka, v tělocviku trénujeme přeskoky přes švihadlo a učíme se šplhat na tyči.
Prvňáčci se již dobře seznámili s prostředím školy a třídy. Umí se v prostorách školy orientovat. Udržují si pořádek na lavici a připraví si včas pomůcky na jednotlivé vyučovací hodiny. Cvičíme také správné návyky při stolování. V hodině VV si děti namalovaly vlastní svačinovou prostírku s ovocem. Seznámily se s plochým štětcem.
Velká část vyučovacích hodin byla věnována krásnému podzimnímu období. Každý den sledujeme počasí a zaznamenáváme je do kalendáře počasí příslušnými obrázky. Žáci se seznamují v hodinách prvouky s proměnami přírody na podzim. Povídali jsme si o tom, jak přezimují různá zvířátka. Téma podzimu se prolíná celou výukou. Navázali jsme na ně také v hodinách výtvarné výchovy a pracovních činností.
Vyprávěli jsme si o tom, jak se dříve na poli dělaly ohníčky z bramborové natě, a jak si na nich děti opékaly brambory. Žáci míchali temperové barvy.

Pomalu se začínáme těšit na Mikuláše a Vánoce!

   Mgr. Markéta Eibelová

Foto: Mgr. M. Eibelová