HALLOWEEN, 4.A

Máte rádi pocit mrazení, strachu a tajemnou atmosféru dušičkových dnů? Pak jste si zajisté oblíbili oslavy HALLOWEENU. Ačkoli se tento anglosaský lidový svátek váže k večeru 31. října, ve škole si ho připomínáme s předstihem.  Ve 4.A se konala Halloween party již ve čtvrtek 25. října.

Svátku jsme se věnovali několik hodin anglického jazyka. Projektový čas byl velmi účelný. Rozšířili jsme si slovní zásobu,  poznali jsme tradice anglicky mluvících zemí. Přitom jsme se pobavili a  strávili jsme spolu velmi pěkné chvíle.

Zvládli jsme sehrát interaktivní pamětní hry – MEMORY GAMES – zaměřené na slovní zásobu s touto tematikou. Hráli jsme je s interaktivní tabulí i ve dvojicích přímo v lavicích.

Vyvrcholením naší snahy bylo prožít skutečnou atmosféru HALLOWEENU. Je

k tomu zapotřebí pořádně strašidelný kostým, dobrá nálada a chuť bavit se.

Na chvíli jsme se virtuálně přesunuli do ulic Londýna. Jeho obyvatelé – školáci našeho věku – nás v anglickém jazyce seznámili s průběhem oslav  u nich doma. Vyzkoušeli jsme si  tradici „lovení jablíček“ – APPLE BOBBING. Zazpívali jsme si naši oblíbenou píseň Five skeletons ( = Pět kostlivců).

O sladkou tečku se postarala jedna z  žákyň. Napekla se svou maminkou všem perníčky ve tvaru dýní, čarodějnic a netopýrů. Dostali jsme je bez koledování. Nemuseli jsme  chodit dům od domu. Pochutnali jsme si v“teplíčku“ naší třídy.

Všechny kostýmy dětí nebyly strašidelné. Nejvíce žáků si s sebou přineslo kostým čarodějnic. Nechyběla ani maskovaná paní učitelka. Měla výraznou škrabošku , vypadala opravdu děsivě.

Tento den jsme si všichni patřičně užili. Těšíme se na další nevšední společné zážitky ze školních lavic.

                                                                                Mgr. Jarmila Loudová