Probouzíme jaro, 4.B

Dny se prodlužují. Sluníčko nás více zahřívá a probouzí také přírodu. Stále častěji slyšíme zpěv ptactva. Naše třída je obklopená skutečnými stromy. Ve volných chvilkách můžeme pozorovat ptáky v jejich korunách. Rozhodli jsme se, že si v hodinách výtvarné výchovy pohrajeme s různými technikami.

Kreslili jsme ptáčky – nejprve v černobílé variantě, poté i v barevném provedením. Jejich „kabátky“ jsme vyplnili geometrickými tvary, liniemi čar. V dalších hodinách jsme si namalovali javorové listy a strom, do kterého jsme je nakonec vlepili.

Javor jsme si zvolili kvůli tvaru a zbarvení listů. Javory jsou vskutku krásným zpestřením jarní i podzimní přírody. Patří k těm nejkrásnějším stromům, které se u nás vysazují.

Pokusili jsme se vystihnout mohutnost stromu. Finální plátno má na výšku více než 2 metry. Koruna stromu je plná listů i ptáčků.

Výsledek naší práce stojí za úsilí, které jsme do něho vložili. Je dokladem toho, že i malé děti mohou dokázat velké věci.

Už nám zbývá jediné – vyrazit na dlouhou vycházku do přírody, užít si čerstvého vzduchu, zaposlouchat se do zvuků větru ve větvích.

Těšíme se na příchod jara. Probudili jsme ho společnými silami dříve než ve skutečné přírodě.

Mgr. Jarmila Loudová a žáci 4. B