Návštěva Brna očima žáků 3. B

Návštěva Brna

V úterý 3. listopadu žáci 3. ročníků cestovali do Brna.
Naše cesta směřovala nejprve do planetária. Program s názvem ASTRONAUT byl promítán v digitáriu. Mnohé děti tyto prostory navštívily poprvé. Obrazem i zvuky jsme se všichni ocitli v těle astronautů.
Prožili jsme stav beztíže, rychlou centrifugu a nepříjemné přetížení. Efekty jsou dokonalé. Alespoň virtuálně jsme se na chvíli stali “ dobyvateli“ vesmíru.
Součástí představení bylo i sledování hvězdné oblohy. Pozorovali jsme nejnápadnější souhvězdí, planety. Nesměla chybět také možnost nákupu suvenýrů a svačinka. Každý si odnesl jedinečné zážitky.

Poté jsme se autobusem přemístili na Biskupský dvůr, kde sídlí jedna z expozic Moravského zemského muzea v Brně – nese název FAUNA MORAVY. Stálá výstava je zaměřena na obratlovce, kteří žijí na území Moravy.

Zpestřením prohlídky jsou tři velká sladkovodní akvária s živými rybami žijícími ve vodních nádržích v České republice. Výstava byla doprovázená interaktivním programem.

Po cestě jsme viděli řadu míst v centru Brna. Prošli jsme Zelným trhem, centrem města – náměstím Svobody. Prohlédli jsme si i Janáčkovo divadlo, protože zde parkoval náš autobus.
Nebylo snadné projít rušnými ulicemi a křižovatkami Brna. Zvládli jsme to. Příjemně unavení jsme se v době oběda vrátili do školy.

Mgr. Jarmila Loudová

Zážitky z Brna očima dětí: