Novináři, rybáři … ze 3.A – 1.část

Žáci 3.A vypracovávali zajímavý domácí úkol ze čtení, měli na výběr z několika možností, které byly uvedené v čítance, vše se týkalo vody, vodníků nebo pohádkové bytosti, kterou si sami vybrali. Na vypracování úkolu měli týden. Volba byla z těchto 4 povolání:

  • Novináři – vymysleli článek do vodnických novin.
  • Rybáři – seznámili ostatní děti s rybářskými potřebami a rybářským řádem. (Anička a Deniska nám ukázaly splávky, návnady, už víme, kdy jsou které ryby hájené.)
  • Básníci – napsali svou báseň o vodě nebo vodníkovi.
  • Spisovatelé – popsali jednu pohádkovou postavu – její bydliště, postavu, zvláštní znamení, oděv, hlas, dobré a špatné vlastnosti, přátele… (více v dalším článku)

Každý měl za úkol vybrat si alespoň jeden výše uvedený úkol a přidat k němu obrázek vodníka nebo vybrané pohádkové postavy. Dětem se práce velmi líbila a dařila, někteří dokonce vypracovali i 3 úkoly, či báseň vylepšily o  pohyby.

 

Zde jsou novináři a básníci, kteří našli téma ve vodním světě

Snímek 019

 

Snímek 006

Rybář Mareček

Vodnické zprávy

Prezident Vodní republiky byl na rybách. Chytil dva kapry, čtyři štiky a jednoho okouna.

Dnes zemřel candát Vočko Nožka. Byl to známý malíř vodních květin. Zemřel na zápal plic. Pohřben bude ve městě Šnekov, kde se narodil.                                                                                                                                                                   (Kuba)

 

Zloděj byl dopaden

Jak bylo v minulých zprávách, že neznámý zloděj vykradl banku v ulici Čudlíkové a ukradl 200 000 vodnických korun. Neznámý zloděj byl Karel Zeleň. Soud rozhodne o trestu.                                                                                          (Kuba)

 

Vodní vír

V našem rybníku nastal velký vodní vír a udělal všude hrozně velkou škodu. Nepřibližujte se do tohoto objektu a buďte opatrní!!! Až ten vír přestane, tak se to bude těžce opravovat. Budeme vás blíže informovat. Policie řeší příčinu vodního víru.                       (Matouš)

 

Krádež peněz

Ve Vodičkové ulici do supermarketu Albert se vloupal zloděj a ukradl moc peněz. Policie ho nakonec chytla a zloděj si odpykává svůj trest ve vězení. Bude tam 10let.      (Matouš)

 

Úraz v kině

V kině se zřítila střecha na bezradné rybičky. Zemřelo jich 31. V nemocnici skončilo 12 rybiček. Za 2 týdny by měly být uzdravené. Oprava kina bude stát 5 674 korun vodnických. Oprava bude probíhat od 13.října do 1.listopadu.           (Matouš)

 

Vodnické noviny

Vodníci pozor, dnes utekl známý zloděj Lurda Lupič, kdo ho nezná, tady je jeho fotka.

Máme dnes i dobré zprávy:
Otevřel se obchod U dobré mámy a prodává se tam bublidžus a špenát s volským okem a bramborami.

Pro změnu špatné zprávy:
Dnes se ukradlo ze zlatnictví všechno zlato a stříbro. Bohužel ještě nevíme, kdo ho ukradl. Paní prodavačka omdlela a je v nemocnici. Až zloděje dostaneme, bude 5 let ve vězení.

Máme zase špatné zprávy:
Dnes Lurda Lupič zabil těmito noži Karla Bumbuma, známého zpěváka. Svůj trest si zase odpykává ve vězení.

Dobré zprávy:
Dnes se otevřela ZOO. Je tam hodně krásných, ale i nebezpečných zvířat, jejich počet je 22 222. Neuvěřitelné!

Dnes hořela škola, bohužel umřelo 1110 rybiček a 222 ryb. Rodiče jsou z toho na mrtvičku. Děti, které přežily teď budou chodit do školy Podhoubí, je to 5 km od naší školy.                                                                                                    (Anička a Deniska)

Pokračování v dalším článku.

 

 

Žáci si s paní učitelkou Eibelovou namalovali vodovými barvami krásné hodiny a budíky, to mi připomněla píseň: Koupil kapr hodiny, že nebyly vodní, vykoupal je v rybníce, stály mu den po dni. Tik tak ryba, rak…