Velikonoční dílny, 5. A

Velikonoční dílny

V letošním roce jsme velikonoční dárečky vyráběli přímo ve třídě. Je to časově náročnější, tvorba a příprava vyžaduje více spolupráce nás všech.

Střídali jsme se postupně u rozmíchaných barev při zdobení vyfouknutých vajec. Nepoužívali jsme tempery, nemají dostatečnou trvanlivost. Zužitkovali jsme klasickou nátěrovou barvu, kterou jsme temperami pouze obarvili.

V minulém týdnu jsme si zasadili obilí, do kterého jsme naše výrobky umístili. Vyfouklá vajíčka, která jsme kašírovali směsí lepidla a krepového papíru, paní učitelka na závěr dozdobila peříčky a roztomilými hlavičkami.Vytvořená žlutá kuřátka v zelené travičce krásně zářila.

S velkým předstihem ( již v měsíci únoru) jsme také pracovali na záložce do knihy, připravili jsme si papírové velikonoční přáníčko a z lahviček od Actimelu jsme si v minulé hodině praktických činností vyrobili malou vázičku. Je vhodná pro drobné květy, její povrch zdobí velikonoční dekorace.

Naše výtvory nám zabraly hodně času. Pevně doufáme, že naši snahu blízcí ocení.

Paní učitelka s obavami sledovala, jak  své výtvory ze třídy odnášíme domů. Snad se nic nerozbilo a dekorace doputovaly do domovů všech žáčků v pořádku.

Přejeme příjemné prožití velikonočních svátků všem, kteří mají tradici tohoto křesťanského svátku v oblibě.  Využijte poslední prázdniny letošního školního roku nejen k lenošení, ale také k aktivnímu odpočinku.

                                                                                                Mgr. Jarmila Loudová