Snímek (69)

Od džungle až k Valentýnu 3.A

V měsíci únoru jsme se setkali ve 3.A se zajímavými tématy. Začalo to zápisem do prvních tříd, který se nesl v duchu džungle.  Hned několik spolužáků z naší třídy mělo u zápisu sourozence, a tak to hodně prožívali i za ně, většina je přišla i k zápisu podpořit, proto se o džungli ve třídě strhla živá diskuze, využili jsme toho i v pracovních činnostech. Nejprve jsme si ukázali pár obrázků, jak to v džungli vypadá, řekli jsme si, jaká zvířata tam žijí a pak jsme se dali do práce. Využili jsme plastelínu a šikovné prstíky. Někteří pracovali sami, jiní raději vytvářeli ve dvojicích, svou práci jsme si navzájem zhodnotili.

 

Tématu džungle využila i paní učitelka Jakešová v angličtině a pustila dětem chytlavou písničku Walking in the jungle, kterou si všichni zpívali i při odchodu ze školy. Můžete si taky zanotovat:o)
https://www.youtube.com/watch?v=GoSq-yZcJ-4

Snímek (57)

A teď ještě, jak jsme se dostali od džungle k Valentýnu? Paní učitelka našla na stránkách pro tvoření zvířátka (www.krokotak.com), většina jich žije v džungli, a protože jsou vždy dvě spojená srdcem, což vyjadřuje jejich náklonost, vyrobili jsme si je ke svatému Valentýnu, svátku všech zamilovaných. I když svátek neslavíte, určitě vám malý dárek udělá velkou radost, tak jako nám.