Vyjmenovaná slova po B, 3.B

Jako poslední úkol k tématu Vyjmenovaná slova, patří vždy vymýšlení příběhu na danou skupinu slov. Cílem je, použít co nejvíce slov vyjmenovaných nebo příbuzných. Mezi nejlepší ve skupině slov po B patří tyto:
Valérie Bučková, Matěj Sláma
Jednou žila jedna kobyla a ta chtěla bydlet v bytě, který je ve městě Přibyslav. Akorát tam bylo obyvatelstvo, které bylo bystré na dobytek a sám si snědl byliny. Pak si šla najít nábytek do bytu. Přišel k ní býk, který měl obyčej Vánoce a pořád se chtěl bít. Jednou potkala obyvatele a ten ji chtěl přibít hřebíkem ke zdi. A pak byla kobyla v nebi a žila tam šťastně až do smrti.
Nikola Fadrná, Lukáš Sedláček
Jedeme se ubytovat do Přibyslavi. Náš byt je překrásný. Díváme se na býčí zápasy. Bývalý soused byl moc mrzutý. Když se podíváme do jeho bytu, tak tam je hezký nábytek. Na naší zahradě máme kobylu a býka, je to dobytek. Já chci být kouzelníkem a chci si vyčarovat kouzelnou bylinu a ta by vyléčila všechny lidi na celém světě.
Marek Kincl, Jakub Valnoha
Zbyněk a Zbyšek bydlí v Přibyslavi. Mají tam byt s výhledem na dobytek. Uvařili si čaj z bylin. U města je les, kde bydlí liška Bystrouška, která se kamarádila s kobylou a býkem. Ve městě je starobylý kostel. Vedle města je vesnice Bylany.
Veronika Čížková, Jaromír Magera
Kobyla šla na procházku a potkala souseda býka. Rozhodli se, že pojedou do Přibyslavi. Koupili si nábytek a léčivé byliny a při nákupu dodržovali obyčeje. Kobyla byla velmi bystrá. V Přibyslavi potkali několik obyvatel. Měli v Přibyslavi byt a chtěli tam bydlet. Jejich babička měla malý příbytek.