Cyklistický výcvik 4. A v Oslavanech

V pondělí 21. září jeli žáci 4. A na dopravní hřiště do Oslavan. Odjezd doprovázely zvýšené hygienické požadavky – nechyběla pravidelná dezinfekce rukou, nasazené roušky v místech kontaktu s veřejností a v době přepravy. Cestovalo se klasickou autobusovou linkou. Děti byly pochváleny, jak slušně a ohleduplně se po celou dobu jízdy chovaly.

Ranní obloha byla zalitá sluncem, ale přesto bylo velmi chladno. Po příjezdu do Oslavan žáci pilovali teorii v terénu. Procházeli s lektorkami celé dopravní hřiště, všechny křižovatky.  Následně si formou zábavných programů zkoušeli teoretické vědomosti – znalost dopravních značek, povinnou a doporučenou výbavu kola.

Všichni absolvovali jízdu na kole na dopravním hřišti. Jezdit podle dopravních předpisů, sledovat značky, semafory a chodce nebylo vůbec snadné. Na dopravním hřišti se malí cyklisté pěkně zapotili, ale bylo to zapotřebí. Nyní se budou cítit na kole bezpečněji.

Mnozí se při jízdě dopustili více dopravních přestupků. Někteří měli potíže při doplňkové jízdě, která prověřovala jejich obratnost na kole při setkání s různými překážkami. Do druhého  jarního kola cyklistického výcviku je dostatek času zlepšovat jejich jízdní dovednosti.

Cyklistický výcvik motivoval děti k větší obezřetnosti a respektu v dopravě. Poděkování patří lektorkám dopravního výcviku i organizátorům celého programu. Tyto akce mají velký význam pro ochranu zdraví dětí.

Snad budeme moci na jaře dokončit druhou část výcviku. Pevně věřím, že všichni získají řidičský průkaz na řízení kola. Je to přání všech.

Za kolektiv dětí 4. A Mgr. Jarmila Loudová