V soutěži MASTERCHEF JUNIOR Ivančice tým 4.A v rámci 4.-5. tříd zvítězil, gratulujeme

Ve středu 17. dubna se konala v jídelně školy soutěž MasterChef Junior Ivančice. Letošní ročník uspořádala třída 7.B  ze ZŠ Vladimíra Menšíka v rámci projektu 100 let společného stravování právě ve spolupráci se školní jídelnou.

V naší třídě předcházelo soutěži vlastní třídní kolo, které jsem pro děti připravila dle koncepce televizní soutěže, aby bylo spravedlivě rozhodnuto, kdo bude naši třídu reprezentovat.

V rámci soutěže 17.4. již naše děvčata musela zvládnout i teoretickou část – test ze znalostí o gastronomii, poznávání koření, příloh – ovoce a zeleniny podle chuti.

V praktické části dívky připravovaly jejich chutný sladký pokrm. Oproti třídnímu kolu vychytaly nedostatky a více se soustředily i na celkový vzhled. Tentokrát jejich pokrm lahodil oku i chuťovým pohárkům porotců.

Nervozita před soutěží byla veliká. Všichni touží po vítězství a není lehké překonat obavy z neúspěchu.

Zatímco za nás děvčata spolu s ostatními týmy bojovala, my jsme se učili ve třídě. Neustále jsme však byli v myšlenkách s nimi. Jakmile soutěž skončila a dívky dorazily zpět mezi nás, radovali jsme se spolu s nimi. Dali jsme jim prostor nám své zážitky důkladně vylíčit v hodině SLOHU.

Nejvíce jsme jim záviděli možnost setkat se s Janem Vorlem – úspěšným účastníkem soutěže MASTERCHEF. Jeho krátká přednáška spojená s ukázkou kuchyňských nožů a autogramiádou byla pro dívky velkým zpestřením.

Tým naší třídy v soutěži zvítězil. Dosáhl 370 bodů. Naše malé kuchařinky toto skóre postavilo na stupínky vítězů v kategorii 4. a 5. ročníků. Gratulujeme a blahopřejeme jim. Jsme na ně velmi hrdí.

Znovu bychom všichni rádi poděkovali organizátorům soutěže – všem, kteří se na akci podíleli. Z našeho pedagogického týmu srdečně děkujeme paní učitelce Mgr. Renatě Zimmermannové, která všechny soutěžící naší školy doprovázela.

Velké poděkování patří i rodičům našich dívek. Poskytli děvčatům potřebné suroviny – finanční podporu jejich kuchařského umění.

Na soutěži měly dívky méně porotců a strávníků, ale ve třídním kole musely nasytit a zaujmout 30 porotců – žáky, paní učitelky i pana ředitele.

Bez Vás, drazí rodiče, bychom to nedokázali. Jste úžasní a jsme si Vašich zásluh na našem úspěchu plně vědomi.

Ráda bych pochválila i všechny ostatní zúčastněné týmy. Obdivuji všechny soutěžící za jejich odvahu.

Mgr. Jarmila Loudová

Další fotografie naleznete pod tímto odkazem:

https://www.zsvm.cz/?p=84457

Autorem fotografií: Mgr. Renata Zimmermannová