Cyklistický výcvik 4. A v Oslavanech

Ve čtvrtek 13. září jsme jeli na dopravní hřiště do Oslavan. Odjezd doprovázela dobrá nálada, sluníčko nás hřálo od samého rána. Cestovali jsme klasickou autobusovou linkou, výcvik trval téměř celé dopoledne.

Nejprve jsme pilovali přímo na dopravním hřišti důležité teoretické vědomosti účastníků silničního provozu, v učebně jsme si ukázali správnou výbavu kola a komplikovanější křižovatky. Umět rozpoznat všechny základní dopravní značky, vyznat se na křižovatkách je velmi důležité.

Všichni absolvovali jízdu zručnosti. Zahrnovala slalom, přenášení předmětu za jízdy a plynulý nájezd mezi mantinely. Většina žáků by při jízdě nasbírala nějaké trestné body, setkání s novými překážkami nebylo snadné. Do jarního druhého kola cyklistického výcviku je dostatek času pilovat jízdní dovednosti.

Na dopravním hřišti jsme jezdili podle dopravních předpisů, sledovali jsme značky a semafory. Pěkně jsme se zapotili, ale pro náš bezpečný pohyb na silnicích je to nezbytné. Nyní se budeme cítit na kole bezpečněji.

Tato zkouška nanečisto dětem přiblížila, v čem se potřebují zlepšit. Motivovala je k větší obezřetnosti a respektu v dopravě. Jsme rádi, že nám přálo počasí a výcvik jsme zvládli bez úrazu. Poděkování patří také lektorkám dopravního výcviku. Tyto akce mají velký význam pro ochranu zdraví našich dětí.

Těšíme se na jarní shledání v Oslavanech. Pevně věříme, že všichni získáme řidičský průkaz na řízení kola. Je to přání nás všech.

Za kolektiv dětí 4. A Mgr. Jarmila Loudová