HALLOWEEN, 5.B

V hodinách anglického jazyka jsme se věnovali tradici HALLOWEENU. Ačkoli se tento anglosaský lidový svátek váže k večeru 31. října, ve škole jsme si ho připomněli s předstihem – ještě před podzimními prázdninami. V 5.B jsme slavili již 23. a 24. října ve dvou hodinách anglického jazyka.

Projektový čas byl velmi přínosný. Rozšířili jsme si slovní zásobu, poznali jsme tradice anglicky mluvících zemí. Přitom jsme se pobavili a  strávili jsme spolu jedinečné chvíle. Naučili jsme se krátkou báseň TRICK OR TREAT, zpívali jsme píseň HALLOWEEN RULES a také jsme si zatancovali.

Jak jinak prožít skutečnou atmosféru HALLOWEENU, než ve strašidelném kostýmu. To se pak dobrá nálada a chuť bavit se dostaví sama.

Jaké strašidelné postavy se mezi námi v tento den objevily? Byli to kouzelníci, kostlivci, čarodějnice, vlkodlaci a další podobné příšery. Nejvíce dětí si s sebou přineslo kostým čarodějnic. Nechyběla ani maskovaná paní učitelka. Měla výraznou škrabošku , vypadala opravdu děsivě.

Závěrečnou tečkou byl přípitek a koledování. Apple cider byl sice nahrazen jen obyčejným jablečným sirupem, ale k přípitku nám posloužil stejně jako originál. Nemuseli jsme chodit dům od domu a koledovat, získali jsme řadu sladkostí přímo v hodině angličtiny jako odměnu za naši aktivitu a píli.

Tento den jsme si všichni patřičně užili. Těšíme se na další nevšední společné zážitky ze školních lavic.

                                                                                              Mgr. Jarmila Loudová