Postřehy a zážitky žáků 3.A z Výstavy chryzantém a prohlídky Židovského hřbitova

V pátek 24.října jsme navštívili Výstavu chryzantém a  Židovský hřbitov – 3. nejstarší hřbitov tohoto druhu  v České republice.  Zadáním domácího úkolu bylo napsat minimálně 5 vět o tom, co žáci viděli a prožili. Věty jsou doplněny malým obrázkem. Níže si můžete přečíst práce žáků k tomuto tématu.

Výstava chryzantém

Každý rok se v našem městě pořádá Výstava chryzantém. Bylo tam moc krásných květů. Květiny měly různé barvy. Líbil se mi ježek z kaštanů. Moc se mi to líbilo, příští rok se půjdu podívat zase. (Johanka)

Snímek 3399

Na Výstavě chryzantém mě zaujalo vyřezané jablko. Hodně se mi líbila fontána a zvířátka z kaštanů.  Líbilo se mi, jak jsme se s Fandou fotili u křížku z chryzantém. Všude to hezky vonělo. (Dan)

Snímek 3361

Byli jsme na Výstavě chryzantém. Viděli jsme krásné, barevné květiny. Nejvíce se mi líbil páv z bodláků. Mámu nejvíce potěšily výhry ze štěstíček. Cibulky si hned zasadila. Výstava byla krásná! (Vítek)

 

Snímek 3376

V pátek jsme šli se třídou navštívili výstavu chryzantém. Překvapilo mě kolik druhů a barev mohou mít. Nejvíc se mi líbil páv. Byl celý vyrobený z květin. Krásné byly i vyřezávané cukety a jablka. (Kačka H.)

Dnes jsme byli v Besedním domě na výstavě chryzantém. Výstava se nesla v podzimním duchu. Měli jsme tam plno pěkných druhů chryzantém. Viděla jsem i krásné dýně a vyřezaná jablka. Výstava se mi velice líbila a už se těším na další v příštím roce.  (Anička)

Snímek 3398

 

Výstava chryzantém a židovský hřbitov

V pátek 24.října jsme šli na chryzatnémy a podívali jsme se i na Židovský hřbitov. V ivančickém Besedním domě jsme si prohlédli chryzantémy a mohli koupit tombolu. Šli jsme kolem Židovského hřbitova, kde jsme si řekli, že se na tento hřbitov dávají místo svíček kamínky. Pěšinkou přes pole jsme se dostali rovnou k silnici, která vedla až ke škole. Byla to moc nádherná procházka, krásně jsem si ji užil. (Matouš)

 

IMG_2426

 

Židovský hřbitov

V pátek 24.října jsme byli na Židovském hřbitově. Hřbitov se nachází na ulici Mřenková. Viděla jsem tam staré židovské náhrobní kameny. Nejstarší náhrobní kámen je z 16.století. Moc se mi to líbilo. (Marcelka)

Židovský hřbitov se nachází na ulici Mřenková. Na hřbitově jsme přímo nebyli, jen jsme šli cestičkou kolem něho. Hřbitov je hodně starý a strašidelný. Je rozdělen na dvě části. V jedné části jsou náhrobní kameny hodně staré a zarostlé a v druhé jsou náhrobky novější. Vycházka se mi moc líbila. (Kuba)