Kouzlo Vánoc ve 4. B

Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Jsou to dny, kdy bývá rodina pohromadě. Obdarováváme své blízké a přátele. Je to čas, kdy si děláme navzájem radost – svátky klidu, pohody.

Adventní čas jsme vnímali v naší třídě i díky příjemné každodenní ranní atmosféře. Naše kroky doprovázely od počátku prosince koledy. Ve třídě na nás čekal ozdobený vánoční stromeček a naši kamarádi.

Krabice pod stromečkem se postupně plnily dárky. Všichni jsme se těšili na 22. prosinec. Ne jen proto, že to byl poslední den ve škole v tomto kalendářním roce. Zejména jsme se těšili na pohodovou atmosféru .

21. prosince jsme navštívili filmové představení s názvem Heidi, děvčátko z hor. Umocnilo tu pravou vánoční atmosféru. Zasmáli jsme se, ale také jsme si několikrát i poplakali. Nad nádhernou přírodou Alp se nám tajil dech.

  1. prosince jsme nemohli dospat. Paní učitelka nás jako obvykle napínala. Nejprve jsme si vyzkoušeli české obyčeje, vypili jsme si teplý čaj, nakrojili jsme vánočku, rozlosovali jsme si tombolu.Radovali jsme se, když jsme se navzájem podělili o pěkné dárečky. Nikdo nemusel být smutný. Na každého čekaly 2 drobné dárečky od paní učitelky.

Adventní rozjímání bylo doplněno i pohybem. Zatancovali jsme si, pěkně jsme se rozehřáli. V závěru dopoledne jsme si odpočinuli při sledování pohádky. Využili jsme volných chvil, povykládali jsme si s kamarády i s paní učitelkou.

Společně strávené chvíle byly příjemné, těšíme se na shledání v novém roce.

Až usedneme 3. ledna zpět do lavic, bude na co vzpomínat.

Mgr. Jarmila Loudová