Měj dobrou náladu, 4. B

Udržet si dobrou náladu za každé situace není snadné. V pohádkách nás rozveselovali šaškové. Dnes tuto roli zastávají cirkusoví klauni. Od dobré nálady nás neodradí ani hloupí lidé, kteří v posledních měsících masky klaunů nasazují za zcela jiným účelem.

Víte, že existuje dokonce SVĚTOVÝ DEN ÚSMĚVU ? Byl ustanoven na 4. října. Ale my se domníváme, že usmívat bychom se měli stále.  Smějme se, protože úsměv nic nestojí, sami z toho máme lepší náladu a navíc uděláme radost i někomu dalšímu. Úsměv o nás prozradí víc, než si myslíme.

Významný český spisovatel, herec a scénárista Jan Werich říkal, že dobrá nálada sice naše problémy nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.

Právě osobnost tohoto muže byla motivem pro kresbu veselých klaunů ve výtvarné výchově. 31. října je výročí úmrtí Jana Wericha. Ve čtení jsme se naučili základní informace o jeho osobě a tvorbě. Četli jsme si a poslouchali pohádky z knihy Fimfárum. Určitě se nám tento nezapomenutelný velikán literatury a filmu vryl do paměti.

Jak se nám povedli naši veselí klauni, posuďte sami. Při jejich malbě panovala veselá nálada, což bylo tou nejlepší poctou panu Werichovi.

                                                                          Mgr. Jarmila Loudová