Exkurze 4.A do kostela sv. Petra a Pavla v Řeznovicích

Výlet do Řeznovic očima žáků:

IMG_NEW

Kačka H.

Protože jsme se ve škole ve vlastivědě učili o románském slohu, jeli jsme autobusem do Řeznovic, podívat se na baziliku sv. Petra a Pavla. Provedla nás paní Řezáčová, která nám prozradila, že bazilika je nejstarší na Moravě a je stará téměř tisíc let. Podle mě je to báječné. Výlet se mi líbil. (Ivanka)

Dnes (19.11.) jsem byla se školou v Řeznovicích. Byli jsme se podívat na rotundu sv. Petra a Pavla. Rotunda měla mohutné stěny, malá úzká okna a také okna sdružená. Byl tam nádherný kruhovitý stůl – (oltář) a mohli jsme si zazvonit na zvonky ( u sakristie – zvoní se , když vchází do kostela pan farář, aby lidé v kostele povstali, začíná mše). Moc se mi to líbilo. (Marcelka)

Ve čtvrtek 19.11. jsme se šli podívat na kostel v Řeznovicích. Do Řeznovic jsme přijeli autobusem a pak jsme šli malý kousek cesty pěšky. Celé jsme si to tam prohlédli. Nejvíc se mi líbil kostel zvenku a také zvonky vevnitř. Moc se mi výlet líbil, zase něco nového. (Matouš)

Kostel sv.Petra a Pavla, který se nachází v obci Řeznovice, je jeden z nejstarších kostelů na Moravě a jedna z nejvýznamnějších památek románského slohu v České republice. V současné době jsou v něm pravidelně slouženy mše a konají se zde i svatby. (Kačka H.)

Ve čtvrtek 19.11. jsme s naší třídou 4.A navštívili kostel sv. Petra a Pavla v Řeznovicích. Kostel byl postaven v druhé polovině 12.století. Římskokatolický románský chrám je chráněnou kulturní památkou. Je jedním z nejstarších kostelů. Moc se mi tam líbilo. (Marek)

Dnes jsme se jeli podívat na kostel sv. Petra a Pavla. V kostele mě nejvíce zaujala křížová cesta (rytina ze dřeva, zavěšena jako obrázky na stěně). Paní průvodkyně říkala, že ten kostel v Řeznovicích je nejstarší na Moravě. V kostele s konají i svatby. Líbilo se mi tam. (Viky)

Dnes jsme šli do Řeznovic do kostela. Byla tam svěcená voda, klečeli jsme před oltářem. Moc se mi to líbilo. Doufám, že zase někam pojedeme. (Johanka)