Výstava chryzantém a tvoření na Malovansku 4.A,B

Snímek 059

Jako každý rok tak i letos jsme si nenechali ujít výstavu chryzantém, jediných květin, které kvetou na podzim, kdy už ostatní jsou dávno odkvetlé. Letos nás čekala jubilejní 30.výstava a někteří pěstitelé chryzantém tvrdí, že to byla výstava poslední, což by ale byla velká škoda! Změnou oproti loňsku bylo místo konání. Místo velkého sálu Besedního domu jsme museli zamířit o kousek dál. Prostory městského úřadu byly sice ztísněné, ale vystavovaným květinovým aranžmá to vůbec neuškodilo. Obdivovali jsme plno detailů, které na první pohled nebyly vidět. Kéž bychom se mohli příští rok podívat zase a obdivovat ty krásné barevné květy chryzantém!

 

Zážitky žáků nejen z výstavy, ale i předchozího pobytu na Malovansku, kde si žáci tvořili v přírodě z přírodních materiálů a někteří vyzkoušeli i „landart“, si můžete přečíst níže. (Byl to dobrovolný DÚ.)

Snímek 044

 

 

Výstava chryzantém – Lili

Na výstavě to bylo malé. Ze začátku, když vejdete, tak tam byla vyřezaná dýně. Byla moc hezká. I když to tam bylo malé i tak se tam toho vešlo hodně. Na dvoře byl hezký páv, toho tam měli i loni. Líbilo se mi tam a myslím, že i ostatním.

Snímek 056

Výstava chryzantém – Pavlík

Nejdřív jsme šli na hřiště na Malovansko. Stavěli jsme domečky. Pak jsme šli na chryzantémy. Koupil jsme si tam kaktus. A pak jsme mohli jít domů.

Domečky pro skřítka na Malovansku – Lili

Domečky se mi líbily a bylo jich docela hodně. Každý měl svůj dům někde jinde. Já jsem nic nevyrobila, protože foukalo a listí mi nedrželo na místě. Hodně se mi líbil domeček jedné skupinky, měli ho dvoupatrový. Pracovali na něm 4 žáci. Všem se domečky povedly.

Snímek 036

 

 

Hřiště – Viky

V pátek 23.10. jsme šli na hřiště. Mohli jsme si tam vyrobit z listí obrázek, pavučinu nebo domečky. Já pracovala s Johčou. Vyráběli jsme obrázek. Ten obrázek jsme dělaly 3 krát, protože nám ho pořád odfoukával vítr. Pak jsme šli na výstavu chryzantém.

Snímek 032

 

Výstava chryzantém a tvoření na Malovansku – Honzík

Se třídou jsme byli na Malovansku a stavěli jsme domečky pro skřítky, potom jsme šli na výstavu chryzantém. Moc se mi to líbilo.

Snímek 020

Výstava chryzantém – Kačka H.

Výstava chryzantém se mi jako vždy moc líbila. Tento rok byla ale na nádvoří radnice. Bylo tam těsno, ale i přesto to tam měli hezké. Byly tam různě vyřezávané dýně a hodně barevné chryzantémy. V tombole jsem si vylosovala okrasné dýněčky. Před výstavou jsme šli na Malovansko vytvářet domečky pro skřítky. Výstava i vycházka se mi moc líbila, byl to hezký den.

Snímek 001